Flat white kaffeopskrift - Hvad er en flat white lavet af?

Serveringer: 1 kop kaffe
Forberedelsestid + Tilberedningstid:
2 + 2 minutter
Total tid:
4 minutter
Tools
  • SENSEO® Switch Premium

Denne lette opskrift på en flat white kaffe sikrer dig en cremet og smagfuld kaffedrik. Vi har i denne opskrift valgt at bruge en SENSEO® Extra Strong, da det tilføjer et ekstra lag cremethed til kaffen.

Flat white bliver ofte forvekslet med en café latte – og med god grund. Disse to kaffe-drikke er meget ens med hensyn til ingredienser og tilberedning. Den største forskel er, at café latte bliver lavet ved brug af varm mælk og med skum på toppen, hvorimod en flat white laves med dampet mælk.

Teknisk set er en flat white kaffe lavet med mikrobobler, hvilket giver kaffedrikken sin velkendte tekstur. Derudover har den kun et tyndt lag mælk på toppen. Mælkelaget er typisk kun omkring 0,5 centimeter på en flat white, mens en café latte typisk har mere. Det er også grundet dette flade lag mælk, at drikken kaldes for ”flat white” eller ”flad hvid” på dansk.

Ingredienser

Sådan gør du

  1. 01

    Bryg en kop SENSEO® Extra Strong (120 ml).

  2. 02

    Steam mælken til skum ved brug af en mælkedamper. Mens mælken skummer, tager du en ske og ”folder” mælken ned fra bunden til toppen. Dette sikrer dig en rig og cremet konsistens.

  3. 03

    Hæld langsomt mælk i kaffen, indtil der er præcis 0,5 centimer dampet mælk ovenpå.